Известие

Collapse
No announcement yet.

P1320

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• P1320

Здравейте,

колата е 2.4 жтд, вчера спрях на бензиностанция и след това колата не запали. Въртях ключа доста... след 15тина минути запали като се прибрах беше записала грешка p1320 . Трябва да отбележа че има един ключ сложен от старият собственик който прекъсва захранването прекъсвайки кабел на бутона за защита от разлив на горивото който се намира под седалката на шофьора. Може да е бил и този кабел защото го вадих и мърдах - днес го свързах добре.
    На пътя колата не е имала проблем и след като запали си вървеше, досега не го е правила този номер.
    Но все пак ме съмнява тази грешка - трябва ли да се притеснявам?
    Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
    Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=70280

Ето инфо за грешката.
    Почвай да се притесняваш.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=70280

Ето инфо за грешката.
      Почвай да се притесняваш.
      Кой датчик е това?

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
        Кой датчик е това?
        Много се притеснявай даже. По темата има изписано бол
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Кой датчик е това?
          Е как кой?Датчикът на разпределителния вал.
          Боднат е зад ангренажното колело на вала, от предната страна на двигателя.Кабелът му излиза малко над компресора на климата и се мушка по скобите на капака на ангренажа до задната страна на двигателя.Там, над помпата за високо налягане, на една пластина е закрепен куплунгът му.

Comment

Писах ти на л.с.

Ето зад това колело е ... но 2.0 ts , при дизела не знам , но сигурно на подобно място.
            Attached Files
            Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST

Comment

Първоначално публикувано от salex75 Покажи съобщение
              Ето зад това колело е ... но 2.0 ts , при дизела не знам , но сигурно на подобно място.
              Недей така, че ще го изненадаш
              Ще вземе да търси вторият разпределителен вал

Сега сериозно.Да.Там е датчикат, но вала ти е един.Това на снимката е TS.

Comment

Някой знае ли каква му е цената?

Comment

120лв. грубо.
                  Намери си втора ръка, но първо виж кабелите и куплунга.Датчикът се тества най-лесно на осцилоскоп.

Comment

датчика може да го тества и с пробна лампа като вместо колелото просто пахне примерно макетно ножче и ако лампата гасне на4и е ок
                    Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
                      датчика може да го тества и с пробна лампа като вместо колелото просто пахне примерно макетно ножче и ако лампата гасне на4и е ок
                      Не е баш тъй, щото може да работи ма не съвсем.При мен точно този номер се получи.

Comment

зима се нов и се сменя при кадърни майсторджии
                        JTD 105+

Comment

Писах на италианците, значи ... тази грешка може да излезе и при дълго въртене на стартера и слаб акомулатор. В момента колата си пали и си върви, както споменах в началото имаше едно прекъсване на захранването заради алармени системи което днес елиминирах. Та ще го видим този датчик...
                          Някой знае ли електронен ли е или механичен?

Comment

Някой знае ли електронен ли е или механичен?
                            Банален датчик на Хол(демек индукционен)

Comment

Аз никъде не разбрах свети ли ти неква лампа или не, с риск да повторя колегите по-горе, ако ти свети лампата на инжекторите, значи си за датчика на разпределителния вал, ако ли не значи е датчика на коляновия вал. Аз на мойта ги сменях и двата. Единия (датчика на хол) го взех 60лв на старо, а другия който е на коляновия вал ми стъпи на 80лв.
                              При мен този на коляновия вал беше по-проблемен защото колата ми гаснеше по светофарите и не искам да ви казвал какви задръствания съм правил, а този на разпределителния ми го преебаха в сервиза, но с него не съм имал проблеми, като изключим разхода
                              Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X